, ,

7 voordelen als je – als maat of praktijkeigenaar – zélf miskraamcoach wordt

Stel, je bent maat of eigenaar van een verloskundigenpraktijk. En je wil gaan werken als miskraamcoach. Dit is natuurlijk geweldig voor je cliënten. Maar er zijn ook veel voordelen voor jou en je verloskundigenpraktijk. Laten we daar nu even op inzoomen.

7 voordelen als je miskraamcoach wordt, als maat in een verloskundigenpraktijk of als praktijkeigenaar zélf:

  1. Je bent een voorloper, een pionier. Je maakt wezenlijk verschil in je vakgebied. Miskramen en abortus krijgen ook maatschappelijk steeds meer aandacht. Cliënten verwachten dat ze daarvoor ook bij de verloskundige terecht kunnen als er meer nodig is dan de reguliere zorg. Als miskraamcoach heb je met het 5-stappenprogramma alle tools in handen.
  2. Je ziet jezelf weer járen met plezier werken. Je bent weer duurzaam inzetbaar, want door nu miskraamcoach te worden, kun je burn-out of bore-out voorkomen.
  3. Jullie hebben als praktijk een breder aanbod in het pand. Dat is aantrekkelijk voor jullie cliënten. En voor je collega’s is het heerlijk dat ze naar jou kunnen doorverwijzen als miskraamcoaching nodig is.
  4. Je onderscheidt je als praktijk met een eigen miskraamcoach. Je hoeft niet door te verwijzen naar een buurpraktijk waar wél een gecertificeerde miskraamcoach werkt. Je kunt natuurlijk ook één van je medewerkers de opleiding tot miskraamcoach laten doen. Maar een medewerker kan vertrekken. Als je zelf miskraamcoach wordt, hou je die expertise in huis.
  5. Het is een investering in je toekomst. Ook als het verloskundige werk fysiek te zwaar wordt, kun je als miskraamcoach blijven werken. En daarvoor hoef je geen nachtdiensten te draaien, ook prettig.
  6. Je ontwikkelt je professioneel en persoonlijk. Dit is belangrijk om met voldoening en vervulling te kunnen blijven werken. Je bent immers te jong om met pensioen te gaan. En je maatschapsaandeel verkopen kan altijd nog.
  7. Met miskraamcoaching creëer je een extra inkomstenstroom. Als je wil. Er zijn verloskundigenpraktijken die miskraamcoaching gratis aanbieden aan hun eigen cliënten. Voor cliënten van buiten de praktijk vragen ze wel een vergoeding. En, verrassend misschien, er komen meer cliënten van buiten! Bijvoorbeeld de vrouw die 7 jaar geleden een miskraam meemaakte en nu haar jongste naar school gaat, toch vastloopt. Of het koppel dat hulp nodig heeft om met de verliezen in hun fertiliteitstraject om te gaan. Jij kunt ze dan als miskraamcoach heel goed helpen met het 5-stappenprogramma.

Mis ik nog voordelen? Ja! Je werk/privé-balans vaart er wel bij.

Precies wat Manon, miskraamcoach & verloskundige in Kampen zegt: : ‘Ik krijg er energie van. En dat merken ze thuis ook!

Wil je dat ook? Bel of mail me gauw. Dan kun je binnenkort starten met de opleiding tot miskraamcoach, zodat je de voordelen al gauw ervaart in jouw leven. Je bent welkom!