,

Hoe help je bij verlies in fertiliteitstrajecten? 3 succesfactoren

Miskraamscholing
In de podcast In afwachting vertellen Saskia en Natascha dat ze in hun fertiliteitstraject weinig hulp kregen op psychisch vlak. Terwijl die hulp wél nodig is.

Dat wordt steeds duidelijker. Ook uit verhalen van mensen die nú vruchtbaarheidsbehandelingen meemaken.

Ze zoeken hulp en support om om te gaan met de keuzes die ze moeten maken, met de emoties rond hun verliezen en met de toekomst die ongewis voor ze ligt.

Er is steeds meer behoefte aan gespecialiseerde begeleiding.

Hoe help je goed bij fertiliteitstrajecten?

Er zijn 3 succesfactoren:

  1. Je weet hoe je erkenning geeft in deze situaties. Erkenning voor de prille kindjes die er zo kort waren. Erkenning voor waar het koppel doorheen is gegaan. Erkenning voor de onzekere toekomst die voor ze ligt.
  1. Je weet welke interventies je kunt doen zodat het je cliënten met vertrouwen de toekomst in gaan. Wat die ook brengen gaat.En met interventies bedoel ik meer dan een luisterend oor of goede vragen stellen. De interventies die ik je leer brengen echt nieuwe inzichten en levensveranderende ervaringen voor je cliënten. Dán maak je verschil. Dán help je echt.Je kunt je cliënten helpen om met hun verliezen om te gaan, maar ook om een goed besluit te nemen voor de toekomst. Bijvoorbeeld om te besluiten of ze wel of niet voor een volgende poging gaan. Of voor een nieuw soort behandeling. Je interventies helpen je cliënten om een beslissing te nemen waar ze achter kunnen staan.
  1. Je werkt met een bewezen aanpak, zodat je cliënten op de beste manier en in een kort en krachtig traject kunt helpen.

In haar boek Miskraamsels schrijft Judith over de impact van het fertiliteitstraject dat zij en haar man Thijs doorlopen.

Judith is heel enthousiast over de gerichte begeleiding van Brenda. Brenda is als één van de eersten bij mij opgeleid om te werken met het 5-stappenprogramma.

Ontroerend om te lezen hoe Judith daar ontzettend mee is geholpen.

Extra bevestiging dat het 5-stappenprogramma super werkt, ook bij fertiliteitstrajecten.

Wil je deze belangrijke hulp ook kunnen bieden?

Goed idee, er is veel behoefte aan deze expertise.

Vraag nu je gesprek aan met me.

Dan kun je binnenkort al starten met de geaccrediteerde opleiding.

Als je wil.