Miriam van Kreij

Miskraambegeleiding Nederland is een initiatief van Miriam van Kreij. Aangenaam. Ik ben docent, schrijver en spreker over miskramen en abortus in Nederland. Hier zie je me op de radio, op tv en in de krant.

Ik studeerde toegepaste wiskunde met als bijvak communicatie. Vandaar dus ir. Miriam. Na 15 jaar in het bedrijfsleven als communicatietrainer en leidinggevende, werd het tijd om met mijn leven te gaan doen wat ik écht wilde.

Ik heb Miskraambegeleiding Nederland opgericht omdat ik zag dat er vaak geen psychosociale hulp was na verlies in de zwangerschap. Daar wilde ik iets aan doen. Ik was al internationaal gecertificeerd NLP-trainer. En bij Phoenix Opleidingen in Utrecht volgde ik opleidingen in systemisch werk.

Sinds 2011 geef ik persoonlijke begeleiding aan vrouwen met een miskraam of abortus. Zodat ze weer goed functioneren, thuis en in hun werk.

Nascholingen & gastcolleges

In 2016 begon ik met scholingen aan professionals in de geboortezorg. Al bijna 1.000 verloskundigen, echoscopisten en gynaecologen volgden intussen mijn geaccrediteerde nascholingen:

Deze scholingen kunnen we ook incompany organiseren voor jullie verloskundigenpraktijk, echocentrum of ziekenhuis.

Daarnaast geef ik gastcolleges bij alle opleidingen voor verloskundigen in Nederland en Vlaanderen en bij opleidingen voor gynaecologen en medisch psychologen.

Opleiding tot miskraamcoach

Natuurlijk kan ik niet alle vrouwen en koppels van Nederland persoonlijk zien in mijn praktijk. Het is ook beter dat er meer goed opgeleide miskraamcoaches komen, in Nederland en België. Daarom kun je bij mij de opleiding tot miskraamcoach volgen.

In dit unieke opleidingsprogramma ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk’ leer je mijn 5-stappenprogramma. Daarmee kun je ouders optimaal begeleiden na een miskraam of abortus. Deze geaccrediteerde opleiding is erg in trek bij verloskundigen die hun praktijk willen uitbreiden met miskraamcoaching. En bij ervaringsdeskundigen, die anderen de hulp willen bieden, die ze zelf zo gemist hebben.

3 boeken

Ik ben de auteur van drie boeken rond miskramen en abortus, uitgebracht door uitgeverij LannooCampus:

Utrecht

Met mijn vriend en onze dochter en zoon woon ik in Leidsche Rijn, Utrecht. Als ik niet werk, poets ik graag het aanrecht.

Miskraam