• Miskraamcoach worden

Opleiding tot gecertificeerd miskraamcoach

“Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk”

Voel je completer in je vak, omdat je leert hoe je vrouwen met een miskraam echt kunt helpen

Geaccrediteerd door KNOV

Ontdek hier alles over de geaccrediteerde opleiding tot gecertificeerd miskraamcoach. Wil je erover in gesprek met Miriam? Vul dan meteen het formulier in, dank!

Als je de beste miskraamcoach wilt worden (als verloskundige: ook in je verloskundigenpraktijk!)

Geregeld spreek ik coaches, psychologen, artsen en verloskundigen die hun cliënten ook goed willen kunnen helpen om de ervaringen rond hun miskraam te verwerken. Dat is natuurlijk een goed idee. Want er is nog veel verborgen verdriet rond miskramen. Dat mag zeker lichter worden. Ook omdat verlies in de zwangerschap soms een serieus struikelblok is in de relatie. Een miskraam kan een blokkade zijn om goed te kunnen functioneren in werk of privé. Pril verlies kan een bepalende onderliggende trigger zijn in een rouw- & verliesproces. Verlies in de zwangerschap heeft dus aandacht nodig bij elke coach of therapeut.

Maar, coaches, psychologen, artsen en verloskundigen weten vaak niet goed hoe ze goed kunnen omgaan met een miskraam of abortus bij hun cliënten. En vooral: ze voelen zich erg onzeker over hun eigen capaciteiten. Ze hebben het in hun opleiding niet geleerd. Soms voelen ze te weinig zelfvertrouwen om in hun coaching of therapie te werken rond deze precaire thema’s van miskraam en abortus. Ze weten dat een luisterend oor niet genoeg is, maar ze weten niet welke gerichte interventies ze kunnen inzetten. Soms zijn ze bang dat ze hun cliënten juist verder beschadigen in plaats van helpen. Herken je dat? Of misschien twijfel je eraan of je genoeg in huis hebt om je cliënten ook hierin goed te begeleiden?

Waarom is het erg dat je niet zeker voelt in je begeleiding van vrouwen met een miskraam?

Begeleiding na miskramen is echt geen thema om mee aan te rommelen. Het is belangrijk dat je heel zorgvuldig de precies passende begeleiding geeft.

Want als je niet weet wat je kunt doen voor vrouwen met een miskraam, dan kun je onbedoeld iets kwalijks doen, waardoor de vrouw zelfs verder van huis is. Waardoor haar trauma bevestigd wordt, in plaats van verlicht. De vrouw kan dan denken dat er niks meer te doen is aan haar verdriet of gemis. En dat is zonde. Zo is haar leven zwaarder dan nodig is.

Bovendien voelt het voor jou als (verloskundig) coach ook niet goed als je je cliënt niet naar behoren kunt helpen. Als je het thema uit de weg gaat, voel je dat je iets laat liggen als coach of therapeut. En als je mensen moet doorverwijzen, onderbreek je de vertrouwensband die je met ze hebt. Als je niet weet hoe je je cliënten goed kunt helpen na een miskraam of abortus, ben je niet de beste coach of therapeut voor hen. Dat is jammer, want dan zul je in je praktijk minder resultaat bereiken. Ook jammer voor de grofweg 50% van de mensen waarbij een miskraam in de voorgeschiedenis speelt.

Maar wat is dan goede begeleiding bij miskramen? Hoe ben je de beste miskraamcoach? Wat kun je concreet doen? En hoe zorg je voor een gezonde balans tussen professionele betrokkenheid en liefdevolle afstand? Dat leer je in deze opleiding.

Hoe zou het zijn, als je leert hoe je de beste begeleiding kunt geven?

Stel dat je weet wat je kunt doen voor vrouwen met een miskraam? Op een manier die goed is voor de moeder en waarbij jij je zeker en vol vertrouwen voelt omdat je weet dat je werkt met een methode die zich in de praktijk heeft bewezen? Een methode die je bovendien naadloos kunt inpassen in de manier waarop je al werkt? Ook als je als verloskundige, psycholoog of arts werkt? Klinkt dat interessant voor je?

Doe dan mee aan de opleiding ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk’. Dit is een praktische opleiding voor coaches, psychologen, artsen en verloskundigen die de beste willen zijn in hun vak. Misschien is je coachpraktijk al heel specifiek gericht op miskramen, misschien begeleid je mensen ook bij andere thema’s. Dan zul je merken dat miskramen geregeld voorbij komen als wezenlijke levensgebeurtenis die plek mag hebben. Ook als je bijvoorbeeld als relatietherapeut, rouw- & verliescoach, kindercoach of verloskundige werkt, zul je dat herkennen.

Dit is een opleiding voor professionals die willen leren hoe ze hun cliënten nóg beter en heel gericht kunnen begeleiden rond miskramen. En natuurlijk raakt dit ook aan abortus, herhaalde miskramen, buitenbaarmoederlijke zwangerschappen, het verlies van één van een tweeling… Of misschien begeleid je vrouwen in fertiliteitstrajecten? Of vrouwen die ongewenst kinderloos zijn? Vaak zijn er dan miskramen of bijvoorbeeld niet gelukte terugplaatsingen geweest. Die zijn ook van belang. Die ervaringen verwerken, kan ertoe leiden dat een eventuele volgende stap gemakkelijker te zetten is. Daarin kun je veel betekenen voor de cliënten in je praktijk als miskraamcoach.

Misschien weet je uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat het verdriet rond miskramen er mag zijn. Hoe wezenlijk het is dat je mag blijven praten over het kind dat er ook geweest is, hoe kort ook. Hoe belangrijk het is om in dit proces ook aandacht te hebben voor de relatie en de rest van het gezin.

‘Vooraf twijfelde ik wel over de investering, maar ik wil angst niet mijn leven laten bepalen. Na de eerste opleidingsdag wist ik: dit wil ik en dit kan ik. Laatst zei nog iemand: ‘Dat je de opleiding van Miskraambegeleiding Nederland hebt gedaan, toont ook je kwaliteit.’ Daarmee onderscheid ik me van andere coaches.’

‘Ik was al verloskundige en sexuologisch hulpverlener. Maar ik blijf graag leren, dus ik heb mijn vakgebied uitgebreid met je opleiding. Zo gaaf om nu als miskraam- en abortuscoach vrouwen en hun partners te begeleiden. Ik krijg er energie van. En dat merken ze thuis ook!

‘Ik had je boeken al gelezen tijdens mijn eigen miskramen. Toen wist ik: dit is wat ik wil. Ik moest wel een drempel over, om het aan mijn familie te vertellen.

Het programma is zo gebalanceerd en goed opgezet. Het is waanzinnig wat de 5 stappen doen met cliënten. Dus voor wie twijfelt: doe de opleiding! Het brengt je veel voor je eigen ontwikkeling en je maakt de wereld mooier.’
‘Ik ben al 14 jaar verloskundige. In het begin dacht ik ‘Oh, kán ik dit wel?’ Coachen is toch iets anders dan verloskundige zijn. Maar na de 2e of 3e live-dag had ik genoeg vertrouwen om daadwerkelijk als miskraamcoach aan de slag te gaan. In mijn eerste jaar als miskraamcoach heb ik 18 vrouwen en stellen begeleid. Het is fijn dat de opleiding kort en bondig is. Daardoor kon ik het goed combineren met ons drukke werk en mijn gezin. Wat ik zo fijn vind aan jou, Miriam, is je enthousiasme. Je motiveerde me steeds om gericht acties te nemen, ook als ik beren op de weg zag. Dat werkt!’

‘Ik werk als obstetrieverpleegkundige in het Moeder- & kindcentrum van het ziekenhuis. Ik miste een stuk nazorg en ben op zoek gegaan naar wat ik kon verbeteren. Bij Miskraambegeleiding Nederland vond ik de opleiding die bij mij paste. Miriam, dank ook voor het duwtje in de rug, zodat ik mijn praktijk ook echt gestart ben.

Deze opleiding is één van mijn beste keuzes ooit. Ik dacht eerst: 4 live opleidingsdagen en veel online: kan dat wel? Nou, die formule werkt super en de live Q&A’s via zoom helpen me enorm. Ik ben mijn praktijk als miskraamcoach gestart en dat voelt heel goed. Mijn eerste betaalde cliënt gaf me zoveel vertrouwen! En bijzonder: ik heb nu meer mensen begeleid, dan ik vooraf dacht.’

‘Ik wist dat ik vrouwen en koppels wilde helpen na hun miskramen. Door de opleiding weet ik nu ook hoe ik dat op de beste manier kan doen. Ik vond Miriam al een autoriteit rond miskramen & abortus en mijn ervaring in de opleiding heeft dat zeker bevestigd! Trouwens, ik had niet het idee dat ik persoonlijk nog wat te verwerken had, maar tijdens de opleiding viel er rond mijn eigen miskraam ook echt meer op z’n plek.’

‘Ik ben verloskundige en volgde al een holistische coachopleiding, maar ik wilde me verder specialiseren in de begeleiding rond miskramen en abortus. Daarom ging ik de opleiding tot miskraamcoach doen bij Miriam. De inhoud zit heel goed in elkaar, ik kreeg ook mooie oefeningen voor mijn eigen gedrag en overtuigingen én ik ben gegroeid in hoe ik de business-kant van mijn coachpraktijk aanpak. Het was super!

‘Miriam van Kreij is een fantastische vrouw en oprichter van Miskraambegeleiding Nederland. Zij leerde mij het vak van miskraamcoach en zij inspireerde mij om mijn hoogbegaafdheid in te zetten. Ik help nu ook hoogbegaafden om met hun miskraam of abortus om te gaan.’

‘Vooraf was ik bang dat de opleiding me te veel energie zou vragen. Met een baby die slecht sliep, was ik niet heel fit. Maar, ik heb juist veel energie gekregen van de opleiding! Door de combi in mijn werk, vind ik de verloskunde nu ook weer veel leuker.

Voor wie is deze opleiding tot miskraamcoach?

Deze opleiding is voor coaches, psychologen, artsen en verloskundigen die ouders met miskramen goed willen begeleiden. Of die gebeurtenis nu een paar maanden of járen geleden is. Of je zelf de ervaring ook kent, of niet. Elk jaar krijgen 20.000 vrouwen een miskraam. 1 op de 4 vrouwen krijgt in haar leven één of meer miskramen. Dat zijn ook veel vrouwen in jouw praktijk, ook als ze eigenlijk komen met een loopbaanvraag of problemen in de relatie, kan de onderliggende blokkade te maken hebben met hun miskraam. Dus, de opleiding is voor coaches die ook dan de juiste begeleiding willen geven. En voor psychologen, artsen en verloskundigen die méér willen kunnen bieden aan de vrouwen en stellen in hun praktijk. De KNOV heeft deze opleiding geaccrediteerd.

Voorwaarde om mee te doen is dat je al een basis hebt in persoonlijke begeleiding. Misschien heb je die begeleidingservaring opgedaan als verloskundige of echoscopist? Misschien werk je als coach of therapeut? Je bent bijvoorbeeld relatietherapeut, rouw- & verliestherapeut, vrouwencoach of gezinstherapeut. Of misschien werk je als verloskundige, arts of echoscopist of heb je een coachopleiding gevolgd?

Kortom, deze opleiding ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk’ is voor jou, als je dat wat je doet voor vrouwen met een miskraam meer verdieping en basis wilt geven. Of als je je als coach of verloskundige wilt verdiepen of specialiseren in diepgaande begeleiding bij miskramen. De stappen en werkvormen die je leert in deze opleiding kun je meteen en gemakkelijk integreren in je eigen manier van werken. Twijfel je of de opleiding geschikt is voor je? Bel of mail me dan gerust om te overleggen.

Iemand vroeg me: “Wat is de meerwaarde van deze opleiding, als je zelf de ervaring hebt van een miskraam en een kindje hebt verloren?”. Goed om bij stil te staan, inderdaad. Iemand die een wandeling heeft gemaakt door een stad, is nog niet meteen een stadsgids. Iemand die een of meer relaties heeft gehad, is nog niet meteen een goede relatietherapeut. Er is ook rond miskramen en het verlies van een kindje nog zoveel te leren, omdat er veel manieren zijn om ermee om te gaan. Bovendien vraagt het extra vaardigheden om iemand daarin te begeleiden Dus, de me.erwaarde van de opleiding zit erin dat je anderen op een goede manier kunt begeleiden om te gaan met het verlies van hun zwangerschap en het verlies van hun kindje(s).

Wil je erover met me in gesprek? Vul dan onderaan deze pagina je gegevens in, dan bel ik je graag gauw op. Dank alvast!

Wat zeggen eerdere deelnemers?

‘Als je als verloskundigenpraktijk iets extra’s wil kunnen bieden rond miskramen, dan is dit een mooie opleiding! Miriam is de expert op dit gebied en dat merk je. Het 5-stappenprogramma is meteen toepasbaar en zit goed in elkaar. De cliënten die ik al heb begeleid, zijn heel tevreden. Het is voor mij heel tof om weer iets nieuws te leren en om miskraambegeleiding aan te kunnen bieden in onze verloskundigenpraktijk.’

‘Ondanks meerdere coachopleidingen lukte het niet goed om mijn coachpraktijk echt van de grond te krijgen. Ik twijfelde of het volgen van nóg een opleiding me wel verder zou helpen. Toch heb ik voor Miriams opleiding gekozen, omdat het met een specialisme veel gemakkelijker is om je praktijk te onderscheiden én omdat er in Miriams opleiding veel aandacht is voor het ondernemerschap.

Miriam is er een kei in om het allemaal heel praktisch te maken. Haar aanpak werkt direct! Al tijdens de opleiding heb ik vrouwen en koppels begeleid met het 5-stappenprogramma. De geweldige resultaten bij mijn cliënten plús mijn inkomsten tot nu toe geven me zoveel vertrouwen, dat ik zelfs mijn baan heb opgezegd!

‘Het 5-stappenprogramma werkt geweldig en ik ben blij dat wij als praktijk deze extra zorg bij miskramen kunnen bieden. Daarmee zijn we de eerste in de wijde omgeving. Ik volgde je opleiding samen met mijn collega Marloes, dat was praktisch én het heeft onze werkrelatie enorm versterkt.’

Dit is de mooiste opleiding die ik ooit heb gedaan! Vooraf twijfelde ik even over de investering. Verdien ik dit wel terug? Ik heb al jaren een goedlopende coachpraktijk voor vrouwen. Heel veel vrouwen hebben een miskraam of abortus meegemaakt, dus daar kun je eigenlijk niet omheen als vrouwencoach. Maar het zijn precaire thema’s, je moet echt weten wat je doet.’

‘Het leek mij geweldig om een praktijk als miskraamcoach op te bouwen, maar ik twijfelde of ik wel geschikt zou zijn als coach. Maar door de opleidingsdagen én door op kleine schaal zelf mensen te begeleiden, weet ik nu dat ik het kan. Dat geeft zelfvertrouwen en een enorme boost!’

‘Ik had al een paar gedegen coachopleidingen gedaan, maar toch wilde ik jouw opleiding doen. Waarom? Omdat ik me wilde specialiseren in verlies in de zwangerschap. Én omdat je opleiding geaccrediteerd is en ik vertrouwen heb in de naam van Miskraambegeleiding Nederland.

De opleiding is goed gestructureerd waardoor ik in korte tijd veel kon leren. Je bent ook nog eens heel fijn om mee te werken. Je nodigt uit om het werkelijk te gaan doen, binnen veilige kaders. Dat heeft me enorm geholpen om mijn praktijk te starten.

Het 5-stappen -programma werkt zó goed, daardoor voel ik me zeker als begeleider. Tijdens de opleiding heb ik al 3 vrouwen begeleid.’

‘Ik constateerde na mijn eigen miskramen dat er weinig goede professionele hulp bestaat. Ik had je boeken en website gelezen en ik had meteen het gevoel dat ik jouw opleiding moest volgen. Jouw 5- stappen programma bleek zo goed te werken, zo efficiënt en zo doelgericht, dat ik besloten heb mijn aanbod te specialiseren om vrouwen en stellen te begeleiden na verlies in de zwangerschap.’

‘Ik zocht heel gerichte scholing om vrouwen en stellen te begeleiden die hun kindje verliezen in de zwangerschap. Dat is gelukt! Wat waren de opleidingsdagen professioneel en warm en wat zijn de stappen van je programma toepasbaar. Deze opleiding is enorm aanvullend op de opleidingen en werkvormen waar ik al mee werkte!’

Het 5-stappenprogramma dat je me geleerd hebt, is super! Door de vaste werkvormen geeft het mij én mijn coachees rust en vertrouwen. Het werkt!’

Ik was best kritisch op wat ik zou leren in de opleiding, maar het is geweldig!

‘Als verloskundige ligt mijn hart het meest bij verlies en andere lastige situaties in de zwangerschap. Daarom stond Miriams opleiding al een poos op mijn lijstje. Maar ik had het steeds heel druk met mijn werk en mijn gezin. Toen dacht ik: als ik het nu niet doe, wanneer dan wel?!’

Wat ga je bereiken met deze opleiding ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk’?

 • Je weet wat werkt, om vrouwen en koppels te helpen de ervaringen rond hun miskramen te verwerken. Je hebt uitgewerkte oefeningen, visualisaties en andere werkvormen om direct toe te passen in je praktijk. Je hebt geoefend met de werkvormen, zodat je ze meteen kunt inzetten in je eigen praktijk.
 • Je mag werken met het in de praktijk bewezen programma in 5 stappen. Je hebt een gedegen theoretische onderbouwing gekregen en de do’s & don’ts in miskraambegeleiding geleerd.
 • Je voelt je zeker om vrouwen en stellen met een miskraam te begeleiden. Je hebt genoeg handvatten om dat vol vertrouwen te kunnen doen. Je weet ook wat je kunt doen voor de partner, voor de relatie en voor de eventuele andere kinderen in het gezin. Daarmee draag je wezenlijk bij aan een lichtere wereld!
 • Je hebt geleerd hoe je met je eigen emoties kunt omgaan, zodat je je niet laat meeslepen door het verdriet van de ander. Je weet hoe je bij de ander kunt laten wat van haar is, terwijl je tegelijk als miskraamcoach betrokken bent.

Kortom, je zet persoonlijk en professioneel een flinke stap voorwaarts! Je kunt in je eigen praktijk aan de slag als goed opgeleide miskraambegeleider.

Wil je dat? Vul dan onderaan deze pagina je gegevens in, dan bel ik je graag gauw op. Dank alvast!

Let op: wat zit er níet in deze opleiding?

 • Het is geen training over de medische en fysieke aspecten van een miskraam. Deze opleiding gaat juist in op de psychosociale en emotionele aspecten.
 • Het is geen coachopleiding. Ik ga er vanuit dat je al een ruime basis hebt in begeleiding, vanuit je werkervaring en/of een gerichte opleiding. Natuurlijk krijg je aanvullende begeleidingstips, specifiek voor coaching rond miskramen.
 • Het is geen systemische opleiding. Wel krijg je unieke, afgebakende systemische oefeningen, die je kunt gebruiken bij miskraambegeleiding.
 • Dit is geen traject om de ervaring van je eigen miskramen te verwerken. Voel je dat dat eerst nodig is? Dan ben je heel welkom voor persoonlijke begeleiding bij me. Geef het aan bij je inschrijving, dan kunnen we dat handig inplannen, zodat je toch gauw kunt starten met de opleiding.

Wat krijg je wél in deze opleiding tot miskraamcoach?

 • Je krijgt praktische tools en checklists om vrouwen en koppels concreet te kunnen helpen. Je krijgt concrete handvatten, oefeningen en werkvormen zodat je direct aan de slag kunt. Op een manier die bij jou past.
 • Je krijgt theoretische onderbouwing en gedegen uitleg over rouwverwerking en rouwtaken, toegespitst op thema’s bij zwangerschapsverlies. Je krijgt ook een literatuurlijst om je er verder in te kunnen verdiepen.
 • Je krijgt mijn programma van 5 stappen dat zich ruim heeft bewezen in de praktijk. Ik vertel je precies hoe ik het doe. Ik hou niks voor je achter.
 • De opleiding heeft ook modules met aandacht voor de relatie, de andere kinderen in het gezin, helpende rituelen, een eventuele volgende zwangerschap en aandacht voor je eigen emoties en mindset. En meer. Je krijgt een compleet pakket.
 • Je krijgt heel gerichte lessen met uitgewerkte oefeningen, handige checklists en praktische tips voor jou als begeleider. De online lesomgeving staat meteen volledig tot je beschikking, zodat je er meteen mee aan de slag kunt.
 • We werken in een kleine groep, zodat er veel aandacht is voor persoonlijke inbreng.
 • Je krijgt gerichte suggesties en maakt daarmee je eigen plan van aanpak om jouw praktijk als miskraamcoach direct succesvol te laten zijn. Dat kan al tijdens de opleiding! En ben je verloskundige? Dan krijg je ook heel concrete ideeën om je nieuwe expertise als miskraamcoach goed te integreren met je verloskundigenpraktijk, op een manier die past bij jou en jullie praktijk.
 • De opleiding duurt een half jaar en is een effectieve combinatie van werkvormen om snel en optimaal te kunnen leren. We werken met 4 live bijeenkomsten en met tweewekelijkse live online trainingen, waarin je ook al je vragen kunt stellen en casuïstiek kunt inbrengen. Deze combinatie maakt dat je het flexibel kunt organiseren met je thuissituatie en je werk. De online trainingen duren een uur. Je volgt ze gewoon thuis via je computer met internet, zodat je het gemakkelijk kunt inpassen in je leven. Ze worden ook opgenomen, zodat je ze altijd kunt naluisteren.
 • Je krijgt in het kwaliteitsregister van de KNOV 26 accreditatiepunten: 16 in categorie A en 10 in categorie D.

Wat zijn je resultaten van deze opleiding tot miskraamcoach?

 • Je hebt je gespecialiseerd in begeleiding na miskramen of andere vormen van zwangerschapsverlies. Dat heb je gedaan in praktische en theoretische zin. Je hebt bijvoorbeeld gerichte kennis gekregen over rouwverwerking en rouwtaken, specifiek toegespitst op thema’s bij zwangerschapsverlies.
 • Je voelt je zeker en hebt vertrouwen in je eigen kunnen. Je hebt ervaren dat je begeleiding ook echt helpt. Je weet waar je het over hebt en dat is goed onderbouwd. Je voelt je zekerder, je weet wat je kunt doen als dit precaire thema bij een cliënt naar boven komt. Je biedt begeleiding bij miskramen nu ook vol vertrouwen aan in je eigen praktijk, tegen een passende vergoeding. Dit kan al tijdens de opleiding.
 • Je hebt mijn unieke programma van 5 stappen tot je beschikking. Je beschikt over uitgewerkte oefeningen en werkvormen die je direct kunt gebruiken in je begeleiding. Bovendien heb je ermee geoefend, zodat je ze vol vertrouwen kunt inzetten.
 • Je hebt een netwerk van collega-begeleiders op dit thema, zodat je ook in de toekomst kunt sparren met elkaar.
 • Je hebt een concreet plan van aanpak om je praktijk als coach of verloskundige uit te breiden met deze gerichte expertise, zodat je nog meer vrouwen kunt helpen rond verlies in de zwangerschap. Dat kan meteen veel betekenen voor je onderneming.

Wil je dit ook allemaal? Vul dan onderaan deze pagina je gegevens in, dan spreken we elkaar gauw. Dank alvast!

‘Zo waardevol dat de opleiding je van A tot Z leert hoe je dit als coach én als ondernemer goed aanpakt. Het tastbare resultaat? Mijn praktijk staat! Ik heb een website, flyers, ruim 200 volgers op instagram. Al tijdens de opleiding heb ik zo’n 7 vrouwen gesproken. Ja, ik ben er klaar voor!’

Miskraamcoaching zet onze verloskundigenpraktijk echt op de kaart. Mijn collega’s vinden het ook super dat we als praktijk zo nodig iets extra’s kunnen bieden. Afgelopen maand doorliep ik bijvoorbeeld met 3 vrouwen het 5-stappenprogramma rond hun miskraam.’

Eerst twijfelde ik of de aanpak wel zou passen bij mijn christelijke geloof, maar dat is zeker zo. Ik werk heel graag met het 5-stappenprogramma, dat zet ik vol overtuiging in.

In mijn eerste jaar heb ik al 9 vrouwen en een koppel mogen begeleiden en in het nieuwe jaar staan er inmiddels al weer 3 moedige moeders die gaan starten met het programma. Ik weet niet of het veel of weinig is, maar voor mij klopt het. Ja, ik ben dankbaar dat ik dit mag doen.’

‘Eerst vond ik het heel spannend om mensen te begeleiden rond hun miskramen, nu kijk ik er juist naar uit! Tijdens de opleiding ben ik mijn praktijk gestart. Alleen al deze maand spreek ik 11 mensen. Dit werk geeft me veel energie en dat merken ze thuis ook.’

‘De opleiding zorgde voor een ommezwaai in mijn leven, positief! Gelukkig maar, want ik vond het een flinke investering. Ik heb gemerkt dat ik het hartstikke leuk vind om te netwerken. Om een praktijk op te bouwen. Collega’s vanuit mijn huidige werk en mensen in mijn sociale omgeving willen graag doorverwijzen naar mij, heel fijn!’

Waarom volg je de opleiding tot miskraamcoach bij Miriam?

 • Miriam van Kreij staat bekend als expert in miskraambegeleiding. Ze heeft zich gespecialiseerd in thema’s rond ongeboren kinderen.
 • Ze heeft Miskraambegeleiding Nederland opgezet met als doel dat vrouwen met een miskraam of abortus de best mogelijke begeleiding krijgen.
 • Miriam heeft sinds 2011 veel vrouwen en koppels met een miskraam of een andere vorm van zwangerschapsverlies geholpen om hun ervaring te verwerken. In groepen en in individuele begeleiding.
 • Miriam geeft daarnaast KNOV- , NVOG- & BEN-geaccrediteerde nascholingen: ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden’ en ‘Vrouwen met een abortus goed begeleiden’ aan verloskundigen, gynaecologen en echoscopisten. Intussen hebben meer dan 90 groepen deze nascholingen gevolgd.
 • Miriam schreef al 3 boeken. In december 2017 brengt LannooCampus Miriams baanbrekende boek ‘Begeleiding van vrouwen met een miskraam’ uit, met een voorwoord van Manu Keirse. In oktober 2018 verschijnt het unieke (ver)werkboek voor ouders ‘Als je je kindje verliest in de zwangerschap’. En in november 2021 verschijnt het boek ‘Begeleiding na een afgebroken zwangerschap of abortus’. Miriam is bovendien gastdocent bij verschillende HBO-opleidingen voor verloskundigen en echoscopisten, bij een scholing voor gynaecologen in opleiding én bij de universitaire masteropleiding voor medisch psychologen.
 • Miriam is internationaal gecertificeerd trainer. Ze geeft al 25 jaar trainingen in communicatie en persoonlijke ontwikkeling.
 • Deze unieke opleiding tot miskraamcoach is geaccrediteerd door de KNOV. Je krijgt 26 punten in het kwaliteitsregister: 16 in categorie A en 10 in categorie D.

Zoals Linda zei: “Het is jouw specialisme, dus natuurlijk wil ik door jóu opgeleid worden tot miskraambegeleider! Door wie anders?!”

Je investering

Nu geldt tijdelijk een speciaal aanbod, voor mensen die op korte termijn met de opleiding willen starten, zodat ze de werkvormen meteen kunnen toepassen in hun eigen praktijk. Laat het me weten als je belangstelling hebt voor deze opleiding, dan gaan we er gauw vrijblijvend over in gesprek.

Bovendien krijg je nu deze 3 heel waardevolle bonussen:

 • Bonus: alle lesmateriaal voor marketing & communicatie, om te gebruiken in je eigen coachpraktijk. Je leert bijvoorbeeld de 3 valkuilen en je krijgt 5 gouden tips om je praktijk op te zetten of verder te specificeren rond miskramen. Plus je leert hoe je mensen bereikt die ondersteuning willen bij het verwerken van hun miskraamervaring. Je krijgt do’s & don’t’s in communicatie en marketing. En je krijgt uitgewerkte formats om te gebruiken voor bijvoorbeeld je website of je flyer. De juiste taal is heel belangrijk, omdat het zo ontzettend nauw luistert bij miskramen. Alle adviezen zijn uit de praktijk gegrepen, zodat je profiteert van wat Miriam daarin sinds 2011 proefondervindelijk heeft mogen ervaren. Kortom, je krijgt alles wat je nodig hebt om in je regio direct aan de slag te gaan.
 • Bonus: drie baanbrekende boeken. Het unieke boek ‘Begeleiding van vrouwen met een miskraam’ met vele handige tips en checklisten. Plus het (ver)werkboek voor ouders ‘Als je je kindje verliest in de zwangerschap’. Plus het nieuwe boek voor professionals ‘Begeleiding na een afgebroken zwangerschap of abortus’.
 • Bonus: een individuele kickstart-sessie met Miriam, zodat je een vliegende start maakt met de opleiding. In deze kickstart maken we een plan, speciaal voor jouw situatie. Wat wil je leren en bereiken? Wat is dan handig om mee te beginnen? Hoe ga je je doelen bereiken? Dit maakt dat je nog eerder de goede begeleiding kunt bieden aan vrouwen met een miskraam.
 • Extra bonus voor verloskundigen, echoscopisten, gynaecologen: deelname aan de geaccrediteerde nascholing ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden’ of (nieuw!) ‘Vrouwen met een abortus goed begeleiden’. Jij kiest de scholing én de datum.

Schrijf je nu in, dan gaan we er gauw over in gesprek!

Heb je interesse om mee te doen aan deze opleiding? Laat het dan gauw weten. Je kunt binnenkort starten en je bent heel welkom! Vul hieronder je gegevens in, dan neem ik gauw contact met je op om te bespreken of deze opleiding aansluit bij wat jij nodig hebt. Ook kan ik je dan alles uitleggen over de opbouw van de opleiding, je investering en andere praktische zaken.

En natuurlijk: bel of mail me gerust als je vragen hebt. Je kunt me bereiken op 06 244 15 838 of info@miskraambegeleiding.nl.

Reageer snel, dan kun je meedoen voor de speciale prijs en krijg je bovendien de 3 zeer waardevolle bonussen gratis!

Graag tot kijk!
Hartelijke groeten,

Miriam van Kreij

PS: De belangstelling voor deze opleiding is groot. En het aantal plekken is beperkt. Dus, wil je zeker zijn van je plek? Laten we dan gauw in gesprek gaan!

Ja, ik hoor graag meer over de opleiding!

Miriam van Kreij