,

Dit is de oplossing bij een taalbarrière

In de geaccrediteerde nascholing ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden’ komt het vaak naar boven: dat het zo lastig kan zijn om mensen goed te helpen als er een taalbarrière is, of als ze niet zo vaardig zijn in de Nederlandse taal.

Een tolk is niet altijd beschikbaar. Een taalbarrière maakt het contact tussen jou en de ouders ingewikkelder. Het kan maken dat ouders niet de zorg krijgen die ze hard nodig hebben.

Nu lossen we dat probleem niet 1, 2, 3 op. Helaas.

Maar er is nu wel een oplossing voor een deel van die situaties!

Kijk, op een vroege zaterdagochtend was ik in gesprek met de gedreven verloskundigen Geke en Solange van de podcast Zwanger en Zo.

In een half uurtje weten Geke en Solange veel te vertellen over miskramen. Ze belichten eerst de medisch/technische kanten.

In het gesprek dat we daarna hebben met z’n drieën, komen ook de psychosociale aspecten aan bod. Plús tips voor wat je kunt doen als verloskundige.

Luister naar de miskraam-aflevering van deze podcast! 

 

Deze podcast is geweldig, voor 3 groepen mensen:

  • Jij als ervaren verloskundige of coach frist in een half uurtje je kennis weer op.
  • Voor studenten en stagiaires in je praktijk of ziekenhuis werkt deze aflevering als een soort ‘snelcursus miskraam’.
  • Misschien wel het belangrijkst: deze podcast is geweldig voor ouders die niet heel taalvaardig zijn. Die wel Nederlands spreken maar het niet gemakkelijk lezen.
    Je miskraamfolder of de informatie over miskramen op je website lezen ze misschien niet. Maar, als ze naar deze podcast luisteren, krijgen ze in korte tijd tóch belangrijke informatie, nodig voor goede zorg.
    Dus, het is een goed idee om de link naar deze podcast te delen met ouders, in je miskraam-mail of op je website. Daarmee overbrug je voor sommigen de taalbarrière.

Het interview voor deze podcast verliep trouwens geruisloos via zoom. Ook de geaccrediteerde nascholing ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden’ kun je heel effectief volgen via zoom, veilig vanaf je thuiswerkplek.

Omdat je dan zelf je lunch moet smeren, krijg je mijn boek cadeau! ‘Begeleiding van vrouwen met een miskraam’. En als je dat boek al hebt, zoals Geke en Solange hierboven? Dan krijg je mijn tweede boek ‘Als je je kindje verliest in de zwangerschap’.

Je bent heel welkom om je in te schrijven voor de nascholing.

Goed om te weten: 100% van de deelnemers aan de nascholing via zoom vindt de scholing heel waardevol. Diezelfde 100% raadt de scholing van harte aan aan collega’s. Je bent welkom!

© Miriam van Kreij – 2020