,

4 redenen waarom je een miskraamcoach in huis wilt hebben, als verloskundigenpraktijk

Ben je maat van een verloskundigenpraktijk? Of de enige eigenaar misschien?

Zorg dat dan je een goed opgeleide miskraamcoach in huis haalt.

Je kunt natuurlijk ook iemand van je praktijk laten opleiden tot gecertificeerd miskraamcoach.

Waarom is dat een erg goed idee?

1 op de 4 vrouwen maakt een miskraam mee, of meer dan één. Miskramen hebben ook impact op de zwangerschappen daarna. Je moet als verloskundige goede zorg bieden bij miskramen, natuurlijk.

Maar, liefst bied je méér dan de reguliere zorg, omdat steeds meer mensen daar behoefte aan hebben. En omdat het goed is voor jullie cliënten en jullie praktijk. Hoe zit dat?

4 redenen waarom je als verloskundigenpraktijk een miskraamcoach in huis wil hebben:


1. Je onderscheidt je als verloskundigenpraktijk.

Hanneke Loedeman-de Boer van Verloskundige Praktijk Hardenberg: ‘Het 5-stappenprogramma werkt geweldig en ik ben blij dat wij als praktijk deze extra zorg bij miskramen kunnen bieden. Daarmee zijn we de eerste in de wijde omgeving. Ik volgde je opleiding samen met mijn collega Marloes, dat was praktisch én het heeft onze werkrelatie enorm versterkt.’

2. Je creëert een inkomstenstroom die niet afhankelijk is van verzekeraars.

Fijn in deze tijd waarin verzekeraars de vergoedingen steeds meer beperken. Rodanña is verloskundige in de regio Duiven: ‘In mijn eerste jaar als miskraamcoach heb ik 18 vrouwen en stellen begeleid.’ Dat deed ze dus naast haar werk als verloskundige.


3. Je geeft je medewerkers (of jezelf!) perspectief om nog jaren met plezier te kunnen blijven werken.

Dát is duurzame inzetbaarheid van je personeel.

* ‘Ik zoek verdieping in mijn vak, zonder de verloskunde vaarwel te zeggen.’ Dat hoor ik bijna wekelijks. Miskraamcoaching is dan dé oplossing.

* Greta* (47 jaar): ‘Het valt me steeds zwaarder om te herstellen van nachtdiensten.’ Als miskraamcoach werk je overdag, wel zo prettig.

* Judith van Verloskundigen Westerkade in Utrecht: ‘Het is voor mij heel tof om weer iets nieuws te leren en om miskraambegeleiding aan te kunnen bieden in onze verloskundigenpraktijk.’

4. Je biedt je cliënten de beste zorg rond miskramen, in jullie vertrouwde praktijk.

Vicky van Andel, verloskundige in Sliedrecht: ‘We hoeven ze niet meer door te verwijzen, waardoor ze sneller geholpen zijn en de drempel naar hulp lager is.’

Dus, bedenk nu wie in je team de interesse heeft om miskraamcoach te worden. Misschien ben je het zelf?

Bel of mail me meteen even op info@miskraambegeleiding.nl, dan bespreken we wat een goede aanpak kan zijn voor jullie praktijk.

Er zijn nog enkele plekken in de opleiding die in september start. Voor jouw praktijk?