5 veelgestelde vragen over de incompany training

Je bent heel welkom om mee te doen aan de training ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden’. Schrijf je gerust in voor de training die ik geregeld in Bilthoven organiseer. Maar, we kunnen de training ook organiseren op jullie locatie. De 5 meestgestelde vragen daarover beantwoord ik hieronder.

Vraag 1. Wat zijn de voordelen van de training incompany? 7 op een rijtje

  1. Je bent als praktijk meteen allemaal op de hoogte. Dat scheelt je overdracht. Plus, alsdus een deelneemster: “Je leert het het beste uit de eerste hand!”
  2. Als collega’s sta je samen stil bij dit belangrijke onderwerp. Je leert veel van elkaar. De expertise die jullie al in huis hebben, raakt zo ook breder gedragen.
  3. Je maakt tijd voor dit belangrijke aspect van jullie vak, waar het in de hectiek van alle dag vaak niet van komt.
  4. Het is inhoudelijk een gevulde dag, en tegelijk werk je aan de onderlinge contacten. Goed voor de teamgeest!
    Een verloskundige zei na afloop van de incompany training in haar praktijk: “Fijn om te merken hoe bekwaam mijn collega’s zijn. Het maakt me trots op ons!”
  5. Het bespaart jullie reistijd, omdat ik naar jullie toe kom. En dat doe ik met plezier!
  6. Het bespaart jullie geld. Voor incompany geldt namelijk een speciaal tarief. Bel of mail me gerust om daarover in gesprek te gaan.
  7. Mogelijk ben je de eerste praktijk in je regio waar alle verloskundigen extra geschoold zijn rond miskraambegeleiding. Zoek daar gerust de publiciteit mee op! Daar kun je de lokale kranten best een bericht aan laten wijden!

Jullie cliënten waarderen het zeer dat je je verder verdiept in miskraambegeleiding. Daarom mag je er open over zijn in jullie communicatie. Het raakt immers 1 op de 4 vrouwen. Dat zijn ook veel vrouwen in jullie praktijk, in jullie regio. Hoe geweldig, als juist jullie verloskundigenpraktijk te boek staat als een praktijk waar vrouwen goed begeleid worden bij hun miskraam.

Vraag 2. Is de training ook geschikt voor praktijkassistenten?

Ja, zeker! Goed idee om assistenten ook mee te laten doen aan de training. Zij zijn vaak de eersten die moeders aan de telefoon krijgen. Of die ouders meteen na een slecht-nieuws-echo aan hun balie spreken. Belangrijk dat ze ouders dan goed te woord kunnen staan. De training helpt ook assistenten om nóg betere begeleiding te geven. Op een manier die voor hen en voor de ouders goed voelt.

En praktisch: verloskundigen en echoscopisten krijgen accreditatiepunten in het KNOV-register: 3 MIO-punten en 3 punten categorie A. Assistenten krijgen een certificaat na het volgen van de training.

In april gaf ik de training bij een verloskundigenpraktijk in het noorden. Daar waren ze heel duidelijk: “We willen allemaal getraind worden, óók onze assistentes. Zij hebben immers vaak het eerste contact met ouders!” Helder!

Vraag 3. Hoeveel mensen kunnen er meedoen aan de training?

De training is voor minimaal 6 en maximaal 14 personen. De trainingsdag is van 10 tot 16 uur.

Vraag 4. Op welke termijn kunnen we dit inplannen?

Daarin is veel mogelijk. We leggen onze agenda’s naast elkaar. Dan vinden we geheid een dag waarop de training voor jullie praktijk past. Op korte termijn of wat verder in het jaar.

Vraag 5. Okay, helder! Hoe organiseer je dan de training voor je praktijk?

Bel me als je overweegt om de training ook voor de verloskundigen en echoscopisten van jouw praktijk of coöperatie of ziekenhuis te organiseren. Dan kunnen we het gaan regelen! Je kunt me bereiken op 06 244 15 838.

En misschien is jouw situatie heel anders?

Ben je misschien waarnemer? Of wil je je op korte termijn bekwamen in miskraambegeleiding? Volg je de training liever in een gemixte groep verloskundigen van verschillende praktijken? Of heb je je KNOV-punten snel nodig? Schrijf je dan gerust nu in voor de training ‘Vrouwen met een miskraam goed begeleiden’ in Bilthoven, bij Utrecht.

© Miriam van Kreij – 2017