,

Zit er een miskraamcoach in jou? #checklist

Miriam van Kreij

Laatst gaf ik een presentatie in het academisch ziekenhuis LUMC in Leiden.

Audrey* sprak me aan. Ze heeft 3 miskramen meegemaakt in de afgelopen 2 jaar.
‘Miriam, ik wil miskraamcoach worden, maar ik werk nu in het onderwijs. Kan ik je opleiding dan wel doen?’

‘Ja, dat kan. Ongeveer de helft van de deelnemers doet de opleiding tot miskraamcoach omdat ze persoonlijk goede miskraambegeleiding gemist heeft. Deze vrouwen zijn heel gedreven om verschil te gaan maken. Dus, je bent welkom!’

‘Oh, gelukkig! Ik dacht dat ik verloskundige moest zijn!’

Laat ik dat misverstand de wereld uit helpen.

Ja, er doen veel verloskundigen en coaches mee aan de opleiding (50% ongeveer). Maar bijvoorbeeld ook HR-professionals, psychologen, obstetrieverpleegkundigen, haptonomen, POH-ers, bekkenfysiotherapeuten en mensen uit het onderwijs en het bedrijfsleven.

Je huidige beroep is dus niet het belangrijkst. Wat wel?

Eerst even: wat is géén showstopper?

  • Je hoeft geen ervaringsdeskundige te zijn. Een hartchirurg hoeft immers zelf ook geen hartproblemen te hebben. Je hoeft dus niet zelf een miskraam of abortus meegemaakt te hebben. Of een fertiliteitstraject. Maar je bent heel welkom als dat wel zo is.
  • Je hoeft geen verloskundige, gynaecoloog of echoscopist te zijn. Maar het mag wel.
  • Je hoeft nog geen coach of therapeut te zijn. Maar het mag wel.

Welke kenmerken zie ik bij de deelnemers aan mijn opleiding? Wanneer werkt het?

CHECKLIST 7 cruciale succesfactoren om een goede miskraamcoach te zijn en een goedlopende praktijk te hebben als miskraamcoach

  1. Je hart gaat uit naar vrouwen en koppels die pril verlies meemaken in de zwangerschap.
  2. Je wil dat vrouwen en stellen de best mogelijke psychosociale begeleiding krijgen rond hun miskraam of abortus. En je bent gedreven om daarin persoonlijk verschil te maken.
  3. Je wil voorkomen dat mensen extra beschadigd worden in dit precaire thema. Je wil niet zelf het wiel uitvinden, maar je maakt graag gebruik van mijn 5 stappenprogramma dat zich ruim bewezen heeft in de praktijk.
  4. Je verheugt je om persoonlijk en professioneel een transformatie door te maken.
  5. Je hebt de ambitie om daadwerkelijk veel vrouwen en koppels te gaan helpen. Je wil daarin zo nodig best de pionier zijn in jouw regio.
  6. Je wil graag leren hoe je onderneemt als miskraamcoach, zodat je praktijk succesvol wordt. In je leven past een nieuwe inkomstenstroom.
  7. Je wil leren van mij persoonlijk zodat je profiteert van mijn 12 jaren ervaring als miskraam- en abortusbegeleider. Bovendien lift je met je certificaat en zichtbaarheid mee op de bekendheid van Miskraambegeleiding Nederland.

Dan praktisch: je bent bereid om de investering te doen die nodig is om met je eigen praktijk een vliegende start te maken, zodat je het komende half jaar al vrouwen en hun partners kunt begeleiden.

Als je nu voelt: Ja, dit gaat over mij! Vul dan het formulier in onderaan de webpagina van de opleiding. Dan spreken we elkaar gauw, ik kijk ernaar uit.

Heb je vragen? Mail me dan gerust op info@miskraambegeleiding.nl.