Ondanks mijn twijfel over de persoonlijke dag, deed ik het toch.

Sarah volgde een individuele dag bij mij, ook al hielden de kosten haar eerst tegen. En ook al was haar man er geen voorstander van. Sarah wist dat ze dit nodig had om verder te kunnen. In haar gezin en in haar werk.

Sarah, dank je wel dat ik je ervaring in deze nieuwsbrief mag noemen!

Waarom deed je de individuele dag bij mij?
“In 6 jaar tijd heb ik 7 miskramen gehad. Gelukkig hebben we ook 2 levende kinderen. Het is lang een vraag gebleven of ik nog een zwangerschap aandurfde. En ik voelde dat ik nog iets te doen had rond de miskramen. Omdat ik jou uit een eerdere workshop ken en vertrouw, wilde ik dit met jou aangaan.”

De kosten hielden me eerst nog tegen
“Wat me eerst nog tegenhield waren de kosten. Mijn zorgverzekeraar vergoedt het niet. Mijn man was er ook geen voorstander van. Hij vindt mij al zo gevoelig… Maar goed, dat was geen reden om het niet te doen!

Ik wist namelijk van de workshop die ik eerder bij je volgde, dat het zo waardevol is. De eerste oefening was toen al zo krachtig. Toen dacht ik: al komt er niks bij, dit is het al waard!”

Wat heeft de dag je opgeleverd?
“Het verdriet is minder geworden. De impact van het verlies ook. Mijn leven is nu lichter. Hoe ik dat merk? Als ik aan mijn miskramen en de kinderen in mijn hart denk, zie ik nu een vrolijk en zonnig beeld voor me. Daar haal ik kracht uit. En door de schrijfoefening ben ik mij er ook weer bewust van geworden, dat schrijven me helpt. Dat ga ik zeker weer oppakken. Een begin is gemaakt (zie hieronder mijn gedicht).

En wat ik echt niet had verwacht: dat deze dag ook meer inzicht heeft gegeven hoe ik werk ervaar. Ik voelde me voor een deel als werknemer in loondienst gevangen. Maar door een oefening die we op de dag deden, kwam ik tot inzicht dat het helemaal niet zo erg is. Dat is een heel fijn bij-effect van de dag!”

Voor wie zou deze begeleiding na miskramen geschikt zijn?
“Voor vrouwen die meer over zichzelf te weten willen komen. En die het aandurven om zich – in een veilige omgeving – open op te stellen. Het vraagt moed om je emoties te ervaren. Maar het levert zoveel op. Ik raad het je echt aan!”

Sarahs advies opvolgen? Je bent heel welkom! De eerste stap is een individueel telefoongesprek van 30 minuten, waarin we bespreken wat je kunt doen om je miskraam te verwerken. Wil je gratis voor zo’n sessie in aanmerking komen? Vul dan je antwoorden op de vragen hier in, dan spreken we elkaar hopelijk binnenkort!

Zonnestralen
Nu ben ik hier.
Altijd al willen doen.
Gevoel voor tijd. Ik schrijf een boek.
Nu ben ik hier.
Wat mooi. How beautiful.
Toelaten, vorbij, loslaten.
Nu ben ik hier.
Altijd al willen doen.

~Sarah~

© Miriam van Kreij – 2016