,

Wat kun je doen, als je miskraam je in je werk belemmert?

Eline had een miskraam die vrij traumatisch is verlopen. Haar man vond haar heftig bloedend op de badkamervloer. De ambulance kwam met gillende sirene, wat op haar kleuterzoontje ook veel indruk heeft gemaakt.

Waarom zocht je hulp na je miskraam?
“Natuurlijk heb ik veel zelf kunnen doen, zoals zoveel in mijn leven. Maar ik zocht hulp voor de laatste puzzelstukjes. Ik werd bijvoorbeeld op mijn werk door emoties overvallen. En dan kon ik de rest van de dag wel op de automatische piloot doen, maar dat voelde niet goed.”

Praktische hulp, snel resultaat
Eline wist dat ze hulp kon gebruiken om deze heftige ervaringen te verwerken. En om een toekomstige zwangerschap met meer vertrouwen in kunnen te gaan. Ze wilde gerichte praktische hulp, zodat ze snel en effectief resultaat zou bereiken.

Eline: “Ja, ik laat een ander me niet zeggen hoe ik dit moet doen. Ik bepaal zelf hoe ik mijn miskraam verwerk. Ik ging dus googlen naar hulp waar ik meteen baat bij zou hebben. Ik wilde namelijk praktische hulp. Niet van dat zweverige. En zeker geen praatgroep. Wat ik op je site las, sprak me aan. We hadden een verkennend gesprek aan de telefoon. En toen besloot ik om een individuele dag bij je te doen.”

Werkgever betaalt mee
Over de investering: ze wist dat ze dit wilde, ze zou het zelf kunnen betalen, maar Eline is een doortastende vrouw. Ze wist ook dat haar werkgever er veel baat bij zou hebben, als de ervaring van haar miskraam haar niet langer in de weg zou zitten. Dus Eline legde de factuur voor aan haar manager. En die besloot 75% te betalen.
Eline daarover: “Anders had ik het ook gedaan hoor, maar dit is natuurlijk heel fijn!”.

Eline, hoe heb je de dag ervaren?
“Heel goed! Het is misschien gek, maar het onzichtbare werd zichtbaar, op een heel simpele manier. Dat had ik met mijn hoofd niet kunnen bedenken. Dit brengt zoveel rust.

En ik was blij dat ik aan het eind van de dag juist energie over had. Dat had ik niet verwacht! Naast de rust die ik zocht, heb ik dus ook meer energie. Ja, de dag heeft me enorm goed gedaan.”

Voor wie is deze dag geschikt?
Eline: “Voor vrouwen die al stevig in het leven staan. Die eigenlijk alles wel kunnen handelen, maar die hulp nodig hebben bij het laatste stukje. Zodat ze weer verder kunnen.”

Eline, dank je wel!

Waarvoor de koffieautomaat echt niet handig is…
Heb je ook meestal de regie in je leven, maar kun je hulp gebruiken om de ervaring van je miskraam echt helen, zodat je weer goed functioneert in je werk? Zoek dan een omgeving waarin je dat veilig en gericht kunt doen. De koffieautomaat op de afdeling is daarvoor meestal niet de meest geschikte plek…

Wil je in gesprek om te horen hoe je de ervaring van je miskraam kunt te helen? Mail me dan meteen. Ik spreek je graag. Zodat jij ook binnenkort weer goed functioneert, thuis én op je werk.

© Miriam van Kreij – 2016