• Miskraamcoach worden: reviews

Wat zeggen eerdere deelnemers over de opleiding tot gecertificeerd miskraamcoach?

Spreekt het je aan? Wil je meer weten over de geaccrediteerde opleiding tot gecertificeerd miskraamcoach? Vul dan meteen het formulier in, dank!

Deze verloskundigen volgden de opleiding tot miskraamcoach.

Wat heeft het ze gebracht?

PS: Onder de reviews van verloskundigen, komen de reviews van coaches. Ben je daar nieuwsgierig naar? Scroll dan gerust naar halverwege de pagina.

‘Ik volgde de eendaagse nascholing voor verloskundigen bij Miriam. Toen wist ik: als ik ooit verder wil rond miskramen, dan doe ik dat bij haar!

Vooraf twijfelde ik wel over de investering, maar ik wil angst niet mijn leven laten bepalen. Na de eerste opleidingsdag wist ik: dit wil ik en dit kan ik. Laatst zei nog iemand: ‘Dat je de opleiding van Miskraambegeleiding Nederland hebt gedaan, toont ook je kwaliteit.’ Daarmee onderscheid ik me van andere coaches.

Het 5-stappenprogramma is zó goed doordacht, zó slim opgezet en zó praktisch. De impact is enorm, waardoor mijn cliënten veel sneller resultaat halen. Dat werkt fijn!

Ik heb ook veel gehad aan de support van Miriam en de anderen in de besloten calls en de online groep. Omdat je ook zoveel leert van de vragen van anderen. Ja, ik ben enthousiast!’

‘Ik was al verloskundige en sexuologisch hulpverlener. Maar ik blijf graag leren, dus ik heb mijn vakgebied uitgebreid met je opleiding. Zo gaaf om nu als miskraam- en abortuscoach vrouwen en hun partners te begeleiden. Ik krijg er energie van. En dat merken ze thuis ook!

‘Ik ben al 14 jaar verloskundige, in Duiven, Westervoort eo. Ik ben maat in een maatschap van 5. Sinds mijn jongste ook naar school is, heb ik elke week 1 dagdeel voor mijn eigen miskraamcoachpraktijk.
In het begin dacht ik ‘Oh, kán ik dit wel?’ Coachen is toch iets anders dan verloskundige zijn. Maar na de 2e of 3e live-dag had ik genoeg vertrouwen om daadwerkelijk als miskraamcoach aan de slag te gaan.
Hoe ik aan cliënten kom? Via via. Verloskundigen in de regio verwijzen naar me door. Mijn eerste betalende cliënt zorgde met haar enthousiasme meteen voor de volgende cliënt. Ook social media werken goed. In mijn eerste jaar als miskraamcoach heb ik 18 vrouwen en stellen begeleid.
Met mijn maten heb ik het zo geregeld, dat de facturen voor de coaching voorlopig gewoon vanuit de verloskundigenpraktijk gestuurd worden.
Ik zou dit opleidingstraject zeker aanraden aan collega-verloskundigen die affiniteit hebben met het onderwerp. Je leert inhoudelijk veel én je groeit als ondernemer. Het is fijn dat de opleiding kort en bondig is. Daardoor kon ik het goed combineren met ons drukke werk en mijn gezin.
Wat ik zo fijn vind aan jou, Miriam, is je enthousiasme. Je motiveerde me steeds om gericht acties te nemen, ook als ik beren op de weg zag. Dat werkt! Daardoor kan ik nu nóg meer betekenen voor vrouwen of koppels die een miskraam of ander zwangerschapsverlies meemaken, zoals een zwangerschapsafbreking om medische reden.’

‘Ik ben verloskundige en volgde al een holistische coachopleiding, maar ik wilde me verder specialiseren in de begeleiding rond miskramen en abortus. Daarom ging ik de opleiding tot miskraamcoach doen bij Miriam. De inhoud zit heel goed in elkaar, ik kreeg ook mooie oefeningen voor mijn eigen gedrag en overtuigingen én ik ben gegroeid in hoe ik de business-kant van mijn coachpraktijk aanpak. Het was super!

‘Vooraf was ik bang dat de opleiding me te veel energie zou vragen. Met een baby die slecht sliep, was ik niet heel fit. Maar, ik heb juist veel energie gekregen van de opleiding! Door de combi in mijn werk, vind ik de verloskunde nu ook weer veel leuker. Ik sta stevig als professional, ook als kindjes overlijden in de zwangerschap of rond de geboorte. Daarmee help ik ouders (en collega’s!). Ja, ben heel blij dat ik de stap heb gezet om de opleiding tot miskraamcoach te doen!’

Miskraamcoaching zet onze verloskundigenpraktijk echt op de kaart. Mijn collega’s vinden het ook super dat we als praktijk zo nodig iets extra’s kunnen bieden. Afgelopen maand doorliep ik bijvoorbeeld met 3 vrouwen het 5-stappenprogramma rond hun miskraam. Voor mij is dat een mooie combi met mijn werk als verloskundige en praktijkeigenaar.’

‘Als je als verloskundigenpraktijk iets extra’s wil kunnen bieden rond miskramen, dan is dit een mooie opleiding! Miriam is de expert op dit gebied en dat merk je. Het 5-stappenprogramma is meteen toepasbaar en zit goed in elkaar. Je kunt er meteen mee aan de slag. De cliënten die ik al heb begeleid, zijn heel tevreden. Het is voor mij heel tof om weer iets nieuws te leren en om miskraambegeleiding aan te kunnen bieden in onze verloskundigenpraktijk. Ja, ik vind het een meerwaarde als elke praktijk een miskraamcoach zou hebben!’

‘Het 5-stappenprogramma werkt geweldig en ik ben blij dat wij als praktijk deze extra zorg bij miskramen kunnen bieden. Daarmee zijn we de eerste in de wijde omgeving. Ik volgde je opleiding samen met mijn collega Marloes, dat was praktisch én het heeft onze werkrelatie enorm versterkt.

Trouwens, mooi dat deze opleiding ook via zoom kan, maar ik zou collega’s echt aanraden om de live-dagen op locatie mee te maken. Zó interessant en waardevol!’

‘De cliënten in mijn verloskundigenpraktijk wilde ik op een goede manier kunnen helpen bij een miskraam of later verlies in de zwangerschap. En ik wilde dat niet alleen op gevoel doen, maar goed onderbouwd. De structuur die Miriam biedt met het 5-stappenprogramma geeft mij hierin houvast. Deze aanpak pas ik nu toe binnen een coachingstraject dat cliënten kunnen volgen. Deze miskraamcoaching was er nog niet in onze regio.

Voor onze cliënten is het heel fijn om een vertrouwd gezicht te zien, óók als ze meer nodig hebben om met hun miskraam om te gaan. We hoeven ze niet meer door te verwijzen, waardoor ze sneller geholpen zijn en de drempel naar hulp lager is. En daarbij is de miskraambegeleiding ook beschikbaar voor mensen die nog niet bij ons bekend zijn. Zij waarderen het enorm niet op een lange wachtlijst te hoeven staan, maar vlot terecht te kunnen voor hulp. Een aanwinst voor onze praktijk!’

‘Ik vond de opleiding heel erg prettig en praktisch. Het waardevolste resultaat is voor mij dat ik nu kan werken met de 5 stappen van je programma.’

‘Vrouwen kunnen meer last hebben van een miskraam dan ik eerst altijd dacht. Veel klachten in een nieuwe zwangerschap zijn erop terug te voeren. Met het 5-stappenprogramma kan ik mensen snel goed helpen. Dat is geweldig voor hen en geeft mij ook veel voldoening. Op deze manier heb ik ook wat in handen om deze vrouwen te helpen.’

‘Het 5-stappenplan van Miskraambegeleiding Nederland geeft een fijne structuur aan de sessies. De stappen werken echt fantastisch!’

‘Als verloskundige ligt mijn hart het meest bij verlies en andere lastige situaties in de zwangerschap. Daarom stond Miriams opleiding al een poos op mijn lijstje. Maar ik had het steeds heel druk met mijn werk en mijn gezin. Toen dacht ik: als ik het nu niet doe, wanneer dan wel?!

Wat een goede stap was dat! Inspirerend om dit traject te volgen met andere verloskundigen en coaches. Ik kan mensen nu veel beter begeleiden rond hun verlies. Ja, het is best spannend om mijn eigen coachpraktijk te starten, maar ik krijg er veel energie van. En dit heeft de opleiding tot miskraamcoach me ook gebracht: dat ik me mag ontwikkelen op de manier die bij mij past. Dank!’

Iemand vroeg me: “Wat is de meerwaarde van deze opleiding, als je zelf de ervaring hebt van een miskraam en een kindje hebt verloren?”. Goed om bij stil te staan, inderdaad. Iemand die een wandeling heeft gemaakt door een stad, is nog niet meteen een stadsgids. Iemand die een of meer relaties heeft gehad, is nog niet meteen een goede relatietherapeut.

Er is rond miskramen en het verlies van een kindje zoveel te leren, omdat er veel manieren zijn om ermee om te gaan. Bovendien vraagt het extra vaardigheden om iemand daarin te begeleiden.

Dus, de meerwaarde van de opleiding zit erin dat je anderen op een goede manier kunt begeleiden om te gaan met het verlies van hun zwangerschap en het verlies van hun kindje(s).

Deze coaches volgden de specalisatie-opleiding tot miskraamcoach.

Wat heeft het ze gebracht?

‘Ik had je boeken al gelezen tijdens mijn eigen miskramen. Toen wist ik: dit is wat ik wil. Ik moest wel een drempel over, om het aan mijn familie te vertellen.

Het programma is zo gebalanceerd en goed opgezet. Het is waanzinnig wat de 5 stappen doen met cliënten. Dus voor wie twijfelt: doe de opleiding! Het brengt je veel voor je eigen ontwikkeling en je maakt de wereld mooier.’

‘Ik werk als obstetrieverpleegkundige in het Moeder- & kindcentrum van het ziekenhuis. Daar heb ik veel ouders begeleid die verlies in de zwangerschap meemaakten. De begeleiding in het ziekenhuis is goed, maar als ouders naar huis gaan, stopt dat.

Ik miste een stuk nazorg en ben op zoek gegaan naar wat ik kon verbeteren. Bij Miskraambegeleiding Nederland vond ik de opleiding die bij mij paste.

Miriam, dank ook voor het duwtje in de rug, zodat ik mijn praktijk ook echt gestart ben.

Deze opleiding is één van mijn beste keuzes ooit. Ik dacht eerst: 4 live opleidingsdagen en veel online: kan dat wel? Nou, die formule werkt super en de live Q&A’s via zoom helpen me enorm.
Ik ben mijn praktijk als miskraamcoach gestart en dat voelt heel goed. Mijn eerste betaalde cliënt gaf me zoveel vertrouwen! En bijzonder: ik heb nu meer mensen begeleid, dan ik vooraf dacht.’

‘Ik wist dat ik vrouwen en koppels wilde helpen na hun miskramen. Door de opleiding weet ik nu ook hoe ik dat op de beste manier kan doen.

Ik vond Miriam al een autoriteit rond miskramen & abortus en mijn ervaring in de opleiding heeft dat zeker bevestigd!

Trouwens, ik had niet het idee dat ik persoonlijk nog wat te verwerken had, maar tijdens de opleiding viel er rond mijn eigen miskraam ook echt meer op z’n plek.’

Ik ontvang nu elke maand 1 of 2 cliënten, en dat aantal groeit gestaag. Ben na elke dag met een cliënt steeds zo dankbaar en blij dat ik dit werk mag doen. Ik werk vanuit mijn eigen ervaringsdeskundigheid, samen met de door jou geleerde 5 stappen en die werken elke keer opnieuw ontzettend goed en helend. Mijn cliënten zijn heel tevreden, ze geven zeer positieve feedback en ik krijg er echt energie van!’

‘Ik wilde iets gaan doen om ouders te helpen die het vroege verlies van hun kindje hebben meegemaakt. Op de live-dagen heb ik heel veel geleerd hoe ik dit betrokken én professioneel kan doen.
Het 5-stappenplan is helder en heel effectief. Ik weet precies wat ik kan doen én ik kon het meteen toepassen. Heerlijk om zo te mogen werken met mijn cliënten. En fijn dat ik de eerste van jouw opleiding ben die cliënten ook in het Engels begeleidt.
Wat ik super vind aan jou, Miriam, is dat je heel goed aansluit op elke deelnemer. Je lijkt iedereen te begrijpen! Je brengt je kennis en ervaring duidelijk over, zodat we het gemakkelijk kunnen implementeren. Veel dank!’

‘In mijn praktijk begeleid ik al jaren vrouwen met hormonale klachten. Ik zocht verdieping, omdat ik merk dat ook bij vrouwen in de overgang aandacht nodig is voor een eerdere miskraam of abortus. Ik wilde hier zelf een begeleiding op maat kunnen geven. Dat kan ik nu!

Deze opleiding is écht een aanvulling op mijn toch al brede bagage, dank!

‘Miriam van Kreij is een fantastische vrouw en oprichter van Miskraambegeleiding Nederland. Zij leerde mij het vak van miskraamcoach en zij inspireerde mij om mijn hoogbegaafdheid in te zetten. Ik help nu ook hoogbegaafden om met hun miskraam of abortus om te gaan.’

‘De opleiding zorgde voor een ommezwaai in mijn leven, positief! Gelukkig maar, want ik vond het een flinke investering. Ik heb gemerkt dat ik het hartstikke leuk vind om te netwerken. Om een praktijk op te bouwen. Collega’s vanuit mijn huidige werk en mensen in mijn sociale omgeving willen graag doorverwijzen naar mij, heel fijn!’

‘Ondanks meerdere coachopleidingen lukte het niet goed om mijn coachpraktijk echt van de grond te krijgen. Ik twijfelde of het volgen van nóg een opleiding me wel verder zou helpen. Toch heb ik voor Miriams opleiding gekozen, omdat het met een specialisme veel gemakkelijker is om je praktijk te onderscheiden én omdat er in Miriams opleiding veel aandacht is voor het ondernemerschap.
Ik ben superblij dat ik nu eindelijk mijn specialisme en passie heb gevonden en daar mijn werk van heb gemaakt. Het 5-stappenplan van Miskraambegeleiding Nederland is een geweldige aanvulling op alles wat ik al in huis had. Ik ben nu de loopbaan- en lifecoach met een specialisme voor vrouwen die verlies in de zwangerschap meemaakten.

Miriam is er een kei in om het allemaal heel praktisch te maken. Haar aanpak werkt direct! Al tijdens de opleiding heb ik vrouwen en koppels begeleid met het 5-stappenprogramma. De geweldige resultaten bij mijn cliënten plús mijn inkomsten tot nu toe geven me zoveel vertrouwen, dat ik zelfs mijn baan heb opgezegd!

Dit is de mooiste opleiding die ik ooit heb gedaan! Vooraf twijfelde ik even over de investering. Verdien ik dit wel terug? Ik heb al jaren een goedlopende coachpraktijk voor vrouwen. Heel veel vrouwen hebben een miskraam of abortus meegemaakt, dus daar kun je eigenlijk niet omheen als vrouwencoach. Maar het zijn precaire thema’s, je moet echt weten wat je doet.
Ik ben zó blij dat ik je opleiding heb gedaan. Elke live-dag was geweldig, het bracht me persoonlijk én professioneel ontzettend veel. Ik kwam steeds vol enthousiasme en ervaringen thuis en ik heb me enorm verdiept als coach.
Deze week nog meldde zich een eerdere klant van me, omdat ze hulp zocht rond haar miskramen. Ik kan haar nu heel goed helpen met je bewezen 5-stappenprogramma. Dank je wel!’

‘Het leek mij geweldig om een praktijk als miskraamcoach op te bouwen, maar ik twijfelde of ik wel geschikt zou zijn als coach. Maar door de opleidingsdagen én door op kleine schaal zelf mensen te begeleiden, weet ik nu dat ik het kan. Dat geeft zelfvertrouwen en een enorme boost!
Ik heb veel zin om mijn eigen coachpraktijk in miskraambegeleiding verder uit te gaan bouwen. Ik heb veel geleerd van Miriam, ze is voor mij heel inspirerend. Ze had een goede baan in het bedrijfsleven, heeft het toen over een andere boeg gegooid en heeft nu een succesvol eigen bedrijf. Daar ga ik ook voor, op de manier die bij mij past!’

‘Ik had al een paar gedegen coachopleidingen gedaan, maar toch wilde ik jouw opleiding doen. Waarom? Omdat ik me wilde specialiseren in verlies in de zwangerschap. Én omdat je opleiding geaccrediteerd is en ik vertrouwen heb in de naam van Miskraambegeleiding Nederland.

De opleiding is goed gestructureerd waardoor ik in korte tijd veel kon leren. Je bent ook nog eens heel fijn om mee te werken. Je nodigt uit om het werkelijk te gaan doen, binnen veilige kaders. Dat heeft me enorm geholpen om mijn praktijk te starten.

Het 5-stappen -programma werkt zó goed, daardoor voel ik me zeker als begeleider. Tijdens de opleiding heb ik al 3 vrouwen begeleid.’

‘Ik constateerde na mijn eigen miskramen dat er weinig goede professionele hulp bestaat. Ik had je boeken en website gelezen en ik had meteen het gevoel dat ik jouw opleiding moest volgen. Omdat ik al holistisch coach was, dacht ik dat ik met deze aanvulling in eerste instantie mezelf verder kon helpen. Jouw 5- stappen programma bleek zo goed te werken, zo efficiënt en zo doelgericht, dat ik besloten heb mijn aanbod te specialiseren om vrouwen en stellen te begeleiden na verlies in de zwangerschap.’

Het is best een investering, daarom twijfelde ik wel even. Maar ik voelde ook: dit is wat ik zoek. Ik zocht meer zingeving en diepgang in mijn werk. Nou, dat heeft de opleiding me echt gebracht, ik ben heel blij dat ik het gedaan heb! Dit was het stuk wat ik miste. Ik voel me nu zelfverzekerd, de 5 stappen werken heel erg goed en ik verheug me op de rest van mijn carrière! Miriam is heel betrokken én heel pragmatisch, dat is een geweldige combinatie.’

‘Ik zocht heel gerichte scholing om vrouwen en stellen te begeleiden die hun kindje verliezen in de zwangerschap. Dat is gelukt! Wat waren de opleidingsdagen professioneel en warm en wat zijn de stappen van je programma toepasbaar. Deze opleiding is enorm aanvullend op de opleidingen en werkvormen waar ik al mee werkte!’

‘Afgelopen week heb ik het 5-stappenplan met een echtpaar doorlopen. Een heel bijzondere dag! Ik was onder de indruk van de kracht van de stappen! Ik ben razend enthousiast. Er was zo’n mooi inzicht, waardoor dit echtpaar het kindje echt plek in het gezin kan geven. Het was goed.’

Het 5-stappenprogramma dat je me geleerd hebt, is super! Door de vaste werkvormen geeft het mij én mijn coachees rust en vertrouwen. Het werkt!’

Ik was best kritisch op wat ik zou leren in de opleiding, maar het is geweldig! Ik vind het 5 stappenplan logisch en met goede opbouw in elkaar zitten. En het werkt fijn. Vandaag had ik mijn eerste klant voor de miskraambegeleiding. Heel spannend! We hebben een erg goede dag gehad. Deze positieve ervaring helpt me ook om steviger te staan in de investering die ik mensen vraag.’

‘Zo waardevol dat de opleiding je van A tot Z leert hoe je dit als coach én als ondernemer goed aanpakt. Het tastbare resultaat? Mijn praktijk staat! Ik heb een website, flyers, ruim 200 volgers op instagram. Al tijdens de opleiding heb ik zo’n 7 vrouwen gesproken. Ja, ik ben er klaar voor!’

Eerst twijfelde ik of de aanpak wel zou passen bij mijn christelijke geloof, maar dat is zeker zo. Ik werk heel graag met het 5-stappenprogramma, dat zet ik vol overtuiging in.

In mijn eerste jaar heb ik al 9 vrouwen en een koppel mogen begeleiden en in het nieuwe jaar staan er inmiddels al weer 3 moedige moeders die gaan starten met het programma. Ik weet niet of het veel of weinig is, maar voor mij klopt het. Ja, ik ben dankbaar dat ik dit mag doen.’

‘Eerst vond ik het heel spannend om mensen te begeleiden rond hun miskramen, nu kijk ik er juist naar uit! Tijdens de opleiding ben ik mijn praktijk gestart als miskraamcoach voor ouders die na de miskraam een gezonde baby kregen. Het verlies kan namelijk doorwerken in de band met de nieuwe baby… Alleen al deze maand spreek ik 11 mensen. Dit werk geeft me veel energie en dat merken ze thuis ook.’

Deze opleiding is één van mijn beste keuzes ooit. Ik dacht eerst: 4 live opleidingsdagen en veel online: kan dat wel? Nou, die formule werkt super en de live Q&A’s via zoom helpen me enorm.
Ik ben mijn praktijk als miskraamcoach gestart en dat voelt heel goed. Mijn eerste betaalde cliënt gaf me zoveel vertrouwen! En bijzonder: ik heb nu meer mensen begeleid, dan ik vooraf dacht.’

Wil je je cliënten ook op de beste manier kunnen begeleiden rond hun miskraam?  

Welkom bij de opleiding. Of je nu verloskundige, coach of psycholoog bent.

Ja, ik hoor graag meer over de opleiding!

Miriam van Kreij