Mijn persoonlijke verhaal

Je weet dat ik heel betrokken ben bij vrouwen die ooit één of meer miskramen hadden. Ik schreef er verschillende boeken over. Eerst het boek ‘Had je ooit een miskraam?’ en daarna het e-boek ‘Dé 5 misverstanden rond miskramen’. Je krijgt het e-boek gratis als je je naam & mailadres invult op deze website. Misschien heb je dat al gedaan?

Wat het lastigst was aan het hele schrijven, was om te beschrijven wat mijn verbinding met het thema is. Dat weet ik namelijk niet precies. Ik heb zelf geen bewuste miskraam meegemaakt. Geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Geen vroeggeboorte. Ik ben twee keer zwanger geweest en heb twee lieve kinderen.

Waarom schrijf ik dan over miskramen en ongeboren kinderen? Waarom richt ik me op het begeleiden van de vrouwen die ooit een miskraam hadden?

Ik weet het niet. Dat wil zeggen, mijn hoofd weet het niet. Maar mijn hart voelt dat het klopt. Het is alsof het noodzakelijk voor me is om hiermee bezig te zijn. Misschien dat het me gaandeweg duidelijk wordt waarom ik dit te doen heb. Ik ben onderweg gegaan.

Het gedicht van Dag Hammerskjöld past hier goed bij.

Vele wegen kent het leven, maar van al die wegen
is er een die jij te gaan hebt.
Die ene is voor jou. Die ene slechts.

En of je wilt of niet, die weg heb jij te gaan.
De keuze is dus niet de weg, want die koos jou.
De keuze is de wijze hoe die weg te gaan.

Met onwil om de kuilen en de stenen,
met verzet omdat de zon een weg
die door ravijnen gaat haast niet bereiken kan.
Of met de wil om aan het einde van die weg
milder te zijn, en wijzer, dan aan het begin.

De weg koos jou, kies jij ook hem?

Hoe is dat voor jou? Wat is jouw weg? Alle goeds gewenst op jouw pad!

En mocht je hobbels of splitsingen ontmoeten op je weg, dan kan persoonlijke begeleiding je vaak verder helpen. Je bent welkom!

© Miriam van Kreij – 2014.