Hoe je in 3 stappen een goedlopende praktijk als miskraamcoach opzet

Is het interessant voor jou om ouders te helpen die méér nodig hebben dan de reguliere verloskundige zorg rond miskramen?

Miriam van Kreij

Ga hierover met Miriam in gesprek! In dit gesprek ga je leren:

  • Welke 3 stappen je kunt zetten om een goedlopende miskraamcoachpraktijk te hebben, naast je verloskundige werk
  • Hoe je er klanten voor krijgt (die je betalen buiten de verzekering om)
  • Of een praktijk als miskraamcoach voor jou passend is & welke keuzes je dan moet maken

Heb je hier serieus interesse in?  Vul dan je gegevens in.

Dan neem ik binnenkort contact met je op om een afspraak in te plannen.

Tot gauw!

Ja, ik wil in gesprek voor een goedlopende praktijk als miskraamcoach!

‘Ik volgde de eendaagse nascholing voor verloskundigen bij Miriam. Toen wist ik: als ik ooit verder wil rond miskramen, dan doe ik dat bij haar!

Vooraf twijfelde ik wel over de investering, maar ik wil angst niet mijn leven laten bepalen. Na de eerste opleidingsdag wist ik: dit wil ik en dit kan ik. Laatst zei nog iemand: ‘Dat je de opleiding van Miskraambegeleiding Nederland hebt gedaan, toont ook je kwaliteit.’ Daarmee onderscheid ik me van andere coaches.

Het 5-stappenprogramma is zó goed doordacht, zó slim opgezet en zó praktisch. De impact is enorm, waardoor mijn cliënten veel sneller resultaat halen. Dat werkt fijn!

Ik heb ook veel gehad aan de support van Miriam en de anderen in de besloten calls en de online groep. Omdat je ook zoveel leert van de vragen van anderen. Ja, ik ben enthousiast!’

‘Ik ben al 14 jaar verloskundige, in Duiven, Westervoort eo. Ik ben maat in een maatschap van 5. Sinds mijn jongste ook naar school is, heb ik elke week 1 dagdeel voor mijn eigen miskraamcoachpraktijk.
In het begin dacht ik ‘Oh, kán ik dit wel?’ Coachen is toch iets anders dan verloskundige zijn. Maar na de 2e of 3e live-dag had ik genoeg vertrouwen om daadwerkelijk als miskraamcoach aan de slag te gaan.
Hoe ik aan cliënten kom? Via via. Verloskundigen in de regio verwijzen naar me door. Mijn eerste betalende cliënt zorgde met haar enthousiasme meteen voor de volgende cliënt. Ook social media werken goed.
Met mijn maten heb ik het zo geregeld, dat de facturen voor de coaching voorlopig gewoon vanuit de verloskundigenpraktijk gestuurd worden.
Ik zou dit opleidingstraject zeker aanraden aan collega-verloskundigen die affiniteit hebben met het onderwerp. Je leert inhoudelijk veel én je groeit als ondernemer. Het is fijn dat de opleiding kort en bondig is. Daardoor kon ik het goed combineren met ons drukke werk en mijn gezin.
Wat ik zo fijn vind aan jou, Miriam, is je enthousiasme. Je motiveerde me steeds om gericht acties te nemen, ook als ik beren op de weg zag. Dat werkt! Daardoor kan ik nu nóg meer betekenen voor vrouwen of koppels die een miskraam of ander zwangerschapsverlies meemaken, zoals een zwangerschapsafbreking om medische reden.’

‘Ik werk als obstetrieverpleegkundige in het Moeder- & kindcentrum van het ziekenhuis. Daar heb ik veel ouders begeleid die verlies in de zwangerschap meemaakten. De begeleiding in het ziekenhuis is goed, maar als ouders naar huis gaan, stopt dat.

Ik miste een stuk nazorg en ben op zoek gegaan naar wat ik kon verbeteren. Bij Miskraambegeleiding Nederland vond ik de opleiding die bij mij paste.

Miriam, dank ook voor het duwtje in de rug, zodat ik mijn praktijk ook echt gestart ben.’

Ben je coach of verloskundige en wil je graag een goedlopende praktijk als miskraamcoach? Dan ben je heel welkom om met mij je plan te maken hiervoor.

Vul hier je gegevens in, dan spreken we elkaar gauw. 

Over Miriam Miriam van Kreij heeft sinds 2017 al tientallen coaches en verloskundigen geholpen om zich succesvol te specialiseren tot miskraamcoach, waardoor ze ouders beter helpen en hun werk nog járen met plezier en voldoening kunnen doen.

Miriam begeleidt al sinds 2011 ouders na een miskraam of abortus. Ze geeft geaccrediteerde nascholingen aan verloskundigen en echoscopisten, is gastdocent bij opleidingen verloskunde in Nederland en België en ze is de auteur van drie toonaangevende boeken over miskramen en abortus.

Kortom, Miskraambegeleiding Nederland is dé plek om je te laten opleiden tot miskraamcoach.

Wat zeggen eerdere deelnemers?

‘Als je als verloskundigenpraktijk iets extra’s wil kunnen bieden rond miskramen, dan is dit een mooie opleiding! Miriam is de expert op dit gebied en dat merk je. Het 5-stappenprogramma is meteen toepasbaar en zit goed in elkaar. Je kunt er meteen mee aan de slag.De cliënten die ik al heb begeleid, zijn heel tevreden. Het is voor mij heel tof om weer iets nieuws te leren en om miskraambegeleiding aan te kunnen bieden in onze verloskundigenpraktijk. Ja, ik vind het een meerwaarde als elke praktijk een miskraamcoach zou hebben!’

‘Dit is de mooiste opleiding die ik ooit heb gedaan! Vooraf twijfelde ik even over de investering. Verdien ik dit wel terug? Ik heb al jaren een goedlopende coachpraktijk voor vrouwen. Heel veel vrouwen hebben een miskraam of abortus meegemaakt, dus daar kun je eigenlijk niet omheen als vrouwencoach. Maar het zijn precaire thema’s, je moet echt weten wat je doet.
Ik ben zó blij dat ik je opleiding heb gedaan. Elke live-dag was geweldig, het bracht me persoonlijk én professioneel ontzettend veel. Ik kwam steeds vol enthousiasme en ervaringen thuis en ik heb me enorm verdiept als coach.
Deze week nog meldde zich een eerdere klant van me, omdat ze hulp zocht rond haar miskramen. Ik kan haar nu heel goed helpen met je bewezen 5-stappenprogramma. Dank je wel!’

‘De cliënten in mijn verloskundigenpraktijk wilde ik op een goede manier kunnen helpen bij een miskraam of later verlies in de zwangerschap. En ik wilde dat niet alleen op gevoel doen, maar goed onderbouwd. De structuur die Miriam biedt met het 5-stappenprogramma geeft mij hierin houvast. Deze aanpak pas ik nu toe binnen een coachingstraject dat cliënten kunnen volgen. Deze miskraamcoaching was er nog niet in onze regio.

Voor onze cliënten is het heel fijn om een vertrouwd gezicht te zien, óók als ze meer nodig hebben om met hun miskraam om te gaan. We hoeven ze niet meer door te verwijzen, waardoor ze sneller geholpen zijn en de drempel naar hulp lager is. En daarbij is de miskraambegeleiding ook beschikbaar voor mensen die nog niet bij ons bekend zijn. Zij waarderen het enorm niet op een lange wachtlijst te hoeven staan, maar vlot terecht te kunnen voor hulp. Een aanwinst voor onze praktijk!’