Door de wc gespoeld?

Geregeld hoor ik van vrouwen: “Zo erg! Ik kreeg een miskraam op de wc. En ik heb het vruchtje gewoon doorgespoeld. Ik heb niet eens afscheid genomen…”

Je ongeboren kindje door de wc gespoeld. In het dagelijks leven lijkt dat verschrikkelijk. Maar op de laag van de ziel is dat niet zo. Daar is dat niet zo aan de orde. Daar gaat het over andere zaken.

Dat heb ik mogen zien in veel familieopstellingen. Op de laag van de ziel is er een liefdevolle verbinding tussen de moeder en haar kind. Beide kanten op, trouwens.

Hoe de bevalling ook gegaan is. Hoe het afscheid nemen ook gegaan is. Bewust of niet. In verbinding of niet. Wat de moeder er ook over gedacht en gepiekerd heeft. Op zielsniveau is dat niet aan de orde. Daar gaat het over liefdevol contact.

Het geeft veel rust als je dat hebt mogen ervaren in een familieopstelling. Dat kan ook heel goed in een persoonlijke sessie. Die inzichten en ervaringen geven veel rust. Vanuit die verbinding ontstaat ook weer levenslust, om te leven in verbinding met het kindje dat er zo kort was.

Wil je die rust ook ervaren? Je bent welkom. Lees hier hoe we in gesprek kunnen gaan, om de ervaring rond je miskraam te verwerken. Ik ontmoet je graag.

© Miriam van Kreij – 2015.