7 goede boeken over miskramen

In de media is er gelukkig steeds meer aandacht voor de impact van miskramen. Bijvoorbeeld door ervaringsverhalen over het verlies van een kindje in de zwangerschap. Ik lees veel en graag, en ik zie het thema nu ook steeds vaker in romans verschijnen. (Of misschien is dat mijn gekleurde bril, dat kan natuurlijk ook.)

Graag tip ik je 7 boeken, die de moeite waard zijn om te lezen. Omdat het gewoon goede romans zijn, én omdat ongeboren kinderen er een rol in hebben. Soms een hoofdrol, soms een bijrol. Zonder dat het de overhand krijgt, besteden deze romans aandacht aan de impact die het verlies van een kindje in de zwangerschap kan hebben. Zo goed!

7 boeken met aandacht voor dit thema:

  • Sietske Scholten: Beet
  • Ariel Levy: De regels gelden niet
  • Oriana Fallaci: Brief aan een nooit geboren kind
  • Jodi Picoult: Een goede moeder
  • A.F.Th. van der Heijden: De helleveeg
  • Luke Allnutt: Alleen voor jou
  • Marieke Lucas Rijneveld: De avond is ongemak

Verder is net het boek Lukraak van Edine Bakker uitgekomen. Ik heb het nog niet gelezen, maar het begin is veelbelovend.

En wil je toch ook vakliteratuur lezen? Stop dan gerust mijn boek ‘Begeleiding van vrouwen met een miskraam’ in je koffer!

Welke boeken ontbreken op dit lijstje? Ik waardeer het als je me dat wilt doorgeven. Dan zet ik ze ook gauw op mijn e-reader, om deze zomer heerlijk te gaan lezen.

© Miriam van Kreij – 2018